Zaterdag 30 september 2023 om 20u in BEEN (Speelmanskapel)

1927, Duitsland, Rudolf Meinert, 89m

Drama naar een origineel scenario

met: Asta Nielsen, Alfred Abel, Werner Krauß

Inleiding: Elisa Uffreduzzi (filmhistorica ULB Brussel)

Nieuwe filmscore i.o.v. STOM!: Ryako (Mel Ciriaco)

In Laster der Menschheit speelt de Deense stomme filmdiva Asta Nielsen een beroemde operazangeres die verslaafd is aan cocaïne en opium en in de klauwen gehouden wordt door haar duivelse manager en drugsdealer. Op een avond verschijnt haar dochter bij een optreden, vol bewondering voor de grote operazangeres. Wanneer de manager ook haar dochter in de ban van de drugs wil lokken, doet de zangeres er alles aan om haar dochter te beschermen.

CINEMATEK restaureerde de film in 2022.

Ryako (Mel Ciriaco) is een Filipino-Americo-Belgische, one-woman band met Brugge als uitvalsbasis. Ze schrijft, produceert en performt hoofdzakelijk nerd-geïnspireerde elektronica en hiphop muziek. Maar ze geniet er ook van om dit alles te mixen met andere genres met als doel om iets anders en uniek te creëren. In 2019 heeft ze opgetreden op het officieuze Nerdcore Showcase and side events van het SXSW Festival in Texas. En dit jaar stond ze op het hoofdpodium van het Super Mag Fest 2023 in Washington DC.

Ze is ook componiste van scores. Zoals een volledig nieuwe score van de stille sciencefictionklassieker Metropolis. Ze componeerde ook nieuwe muziek voor de podcastserie Paperless Pulp Season 3: Vox Elysium waarvoor ze ook de sounddesign deed. Momenteel schrijft ze muziek voor The Spirit Lift, een computerspel van prettysmart games. Ryako heeft als producer meerdere tracks op haar conto voor de comic serie The Exorcist's Bracelet, evenals vele andere tracks voor verschillende nerdcore artiesten.

Ryako is actief in de Brussels Light Opera Company.

Meer info: https://ryakomusic.com/epk.

In samenwerking met: VAF — STAD BRUGGE — BEEN — CINEMATEK — Dekant — Razor Reel